K1

28 november 2020
20 november 2020

De straat - het verkeer

Alweer een boeiende week! We gingen op stap door de straten. We zagen zebrapaden en verkeerslichten, we zagen bussen, auto's, trams, een graafmachine, vrachtwagens, fietsen, brommers,... en namen deze belevenissen mee naar de klas. Er werden straten gelegd, met auto's gereden, stenen gestapeld, zebrapaden geknipt,...

Door de grote interesse van treinen, hebben we ook tot aan het station van Meiser gewandeld. Het geluk kon niet op. Maar liefst 5 treinen hebben we kunnen bewonderen. De beelden zeggen genoeg.

Fijn weekend en tot volgende week!

Lees meer

01 november 2020
01 november 2020
01 november 2020
01 november 2020
07 oktober 2020

Videobellen met de kindjes :)

Het was een blije weerzien! Zoveel gezwaai, mooie glimlachjes en kusjes gekregen.

Wat worden ze hier gemist.

Lees meer

04 oktober 2020

Ik en mezelf

Juf Kathia zit helaas nog steeds in de gips, maar Juf Valerie zorgt goed voor ons. We hebben de voorbije tijd veel nieuwe dingen mogen ontdekken.

We leerden een puzzel maken van ons gezicht. We schilderen ons gezicht op een spiegel en we leerlde hierbij een leuk versje: "Dit ben ik. Dit zijn mijn wangen, dit is mijn kin. Dit is mijn mond met tanden erin. Dit zijn mijn ogen, oren en haar. Nu nog mijn neus en dan ben ik klaar."

We mochten ook schilderen en voelen met onze handen en voeten!

Onze vriendjes hebben er...Lees meer

21 september 2020

Auto's en tunnels, er werd grondig onderzocht.

Vele kinderen zijn zo geboeid door de auto's. Laten we er eens buizen aan toevoegen: lange buizen, korte buizen, dunne buizen, dikke buizen,... Welke past auto in welke buis? Hoe komt dit nu?

Er werd grondig uitgeprobeerd en onderzocht. Boeiend!Lees meer

11 september 2020

Onze tweede week in de 1ste kleuterklas

Een week plezier vol samenwerking met nieuwe ontdekkingen en veel enthousiasme.

We zijn donderdagnamiddag ook een leerwandeling gaan doen in de buurt. Zo boeiend wat we allemaal zien en ontdekken: - wolken in de lucht - auto's geparkeerd - voorbijrijdende trams, bussen, vrachtwagens - een verhuiskraan - struiken die op de muren groeien - planten die even groot zijn als ons - een buurvrouw die haar balkon aan het kuisen is waardoor we nat werden ;) - de huizen van elkaar - losse kasseien op de weg -... Zoals je ziet was dit ook super boeiend.

In de...Lees meer